„Badaranii”  de Carlo Goldoni, un spectacol actual si in zilele noastre

Ati vazut vreodata un badaran in toata „splendoarea” lui? Ei bine, piesa de teatru „Badaranii” scrisa de Carlo Goldoni a adus nu unul, ci 4 badarani in fata noastra, intr-un spectacol organizat de Scoala de teatru Qfeel.

Dorinta de a-i vedea pe „badaranii” ,  actorii pregatiti de Qfeel jucand in rolurile bine-cunoscutei comedii scrisa acum 250 de ani, a umplut in doua randuri sala teatrului InDart. Arta cu care actorii Qfeel au interpretat, dar mai ales emotiile si  naturaletea jocului i-a facut pe cei prezenti in sala sa rada cu pofta, sa plece binedispusi si poate si cu niste constientizari. Pai, si cum sa nu rada publicul in hohote? Caci la plecare se auzeau doar replici nostime din piesa: ” sa nu zic vorba aia” si „cum te vad si cum ma vezi”. Pe deasupra, costumele barbatilor si rochiile somptuoase ale doamnelor au facut din aceasta piesa un adevarat spectacol.

scena teatrul indart Scoala de teatru Qfeel

Badaranii a adus impreuna pe scena, 9 actori amatori pasionati de dezvoltare personala prin teatru.

Timp de 4 luni ei au reusit sa isi invinga emotiile, sa inteleaga faptul ca a pune in scena o piesa de teatru e un intreg proces. Unul care te transforma si te ajuta sa te descoperi cu fiecare repetitie la care participi. Este un proces care te invata ca in tine exista toate emotiile, toate personalitatile, … ca in interiorul tau poti sa accesezi toate resursele emotionale de care ai nevoie, nu numai pe scena, ci si in viata. Daca la alte cursuri au fost pe cont propriu, ei aici s-au schimbat putin lucrurile… de-a lungul celor 4 luni au invatat despre ce inseamna sa uiti de tine si sa pui pe primul loc partenerul de scena. Totul pentru un scop comun: sa iasa bine piesa Badaranii!

Si in toata aceasta frumoasa poveste nu au fost singuri!

Anca Munteanu a regizat cu mare indemanare si pasiune piesa Badaranii. Asa cum spune si Mihai Vaidos:  

„Cursul ACT2 nu a avut nimic in comun cu nici o carte, curs sau conferinta de selfhelp. Pentru mine a avut totul in comun cu experienta explorarii unui teritoriu necunoscut. Ca un capitan de vas, trainer-ul Anca Munteanu ne a condus in ape periculoase pana la destinatie. Cei care au ramas insa, au format un echipaj unit care a invatat impreuna curajul, spiritul de echipa, determinarea si prietenia. Iar acel teritoriu necunoscut, pana la urma, se afla undeva in interiorul nostru dincolo de granita dintre copilarie si reguli, renuntare si pasiune. Si se putea vedea castigat, la final, in ochii mai vii si zambetul mai larg al fiecaruia dintre noi.”

personaje Badaranii in mansarda Qfeel cu costume epoca

Cu asemenea oameni minunati, ne povesteste Anca Munteanu, a fost o bucurie si o implinire sa lucreze la Badaranii. A avut parte de o grupa de oameni, atat de diferiti unul de celalalt si totusi in acelasi timp atat de uniti.

„A fost o provocare atat pentru ei cat si pentru mine. Pentru mine, fiecare piesa de teatru si fiecare om intalnit la Qfeel inseamna o lectie de viata. Printre altele am invatat ca foarte multi oameni nu isi cunosc potentialul. Am descoperit ca talentul nu inseamna nimic fara munca si fara asumare. Am invatat ca nu conteaza cat de mare sau mic e rolul pe care il ai, … chiar daca ai o replica undeva prin ultimul act si nu esti acolo sa o spui atunci cand e nevoie de tine, o intreaga echipa are de suferit.  A pregati o piesa de teatru e un joc serios. Cu arta si cu sufletul nu te joci, decat daca ai curaj sa mergi pana la capat. Am descoperit ca nu poti sa dai viata unui personaj nou daca nu stii cine esti tu in primul rand. Pentru ca un personaj vorbeste cu vocea ta, respira aerul tau si simte cu inima ta. Iar personajele prind viata atunci cand simti ceea ce transmiti, cand crezi in ceea ce faci si intelegi ceea ce spui.”

costume Bulandra Scoala Qfeel actorie

Pentru ca ACT2 este cursul la care descoperi ca teatrul este o metoda foarte buna de a lucra cu tine si ca dezvoltand personaje noi, te descoperi pe tine. Astfel ajungi sa transmiti in exterior ceea ce traiesti in interior.

Echipa Qfeel iti garanteaza ca o astfel de experienta iti va schimba viata si felul in care te raportezi la tine si la ceilalti. La final vei descoperi cat de complex, puternic, capabil si minunat esti. Iar noi stim deja acest lucru despre tine, inca de la inceput si te ghidam cu maiestrie spre aceasta experienta, atat de necesara  in viata ta.

Daca vrei sa descoperi cine esti, sa spargi niste bariere si in acelasi timp sa te simti bine facand asta – iti recomandam sa joci intr-o piesa de teatru. Intra AICI si afla cand incepe un nou curs ACT2, in care pregatim un spectacol de teatru.

Scena iti apartine!