fbpx

Poetica

Cursul de intelegere si interpretare poezie

 Vino la Poetica, cursul in care inveti sa spui poezii! 

Iti dezvolti intelegerea, rabdarea si incepi sa vezi lucrurile din mai multe perspective.

Te sperie o poezie?

Iti plac poeziile si ti-ai dori sa poti si tu sa te exprimi si sa transmiti mesaje cu ajutorul lor?

Vrei sa descoperi cum sa interpretezi poezii ai sa te bucuri de ele?  

Ai ajuns unde trebuie!

Vino la POETICA – Curs de intelegere si interpretare a poeziei !

poetica curs poezie qfeel

Știm ca foarte multi adulti au o reticenta cand vine vorba de poezie, in timp ce totusi sunt atrasi de poezii, de starile si mesajele cuprinse de ele.

Cand eram mici am avut tot felul de experiente cu profesori mai mult sau mai putini creativi, intelegatori si pasionati de poezie. Totul uneori era mecanic si eram obligati sa invatam pe de rost o poezie, al carei sens nu il gaseam, iar apoi sa o recitam in fata clasei. Mult spus „recitam”. Turnam cuvintele cat mai repede, ca sa scapam de acel moment de expunere. Si toate astea pentru o nota buna la scoala.

E posibil sa te regasesti în situatiile prezentate mai sus. In cazul acesta, acum ai ocazia de a schimba perceptia pe care ti-ai creat-o in acest fel  despre ideea de a spune poezii.

Descopera adevaratele beneficii pe care le obtii prin intermediul poeziei:

O aprofundare a sensului pe care cuvintele il au;

O mai buna intelegere a felului in care functioneaza si poate fi aplicata arta in viata noastra;

O intonatie colorata, ritmul firesc si conexiunea gand-cuvant-fapta.

In cadrul cursului Poetica, analizam modalitati de a intelege un text, de a-l asimila, iar apoi de a-l transmite in modul propriu, firesc, curat.

Abordam genuri diferite de texte, pentru ca experienta la acest curs sa fie cat mai diversificata, astfel ca tu sa ai baza necesara pentru a intelege si interpreta orice tip de text.

Inveti tehnici diferite. Intr-o piesa de teatru, ai timp sa intri in personaj, dar intr-o poezie e nevoie de si mai multă atenie si capacitate de transpunere, pentru a putea transmite mesajul.

In urma cursului, iti creezi un repertoriu pe care il vei avea permanent in bagajul tau de cunostinte si in functie de contextul in care te afli, vei fi printre cei care ii pot incanta pe ceilalti cu poezii cat mai variate. Nu vei mai sta pe margine, doar dorindu-ti sa fii stiut si tu o poezie. Vei fi dornic sa le spui și sa le arati si altora cat de frumoasa este poezia, si ce lectii de viata puternice cuprinde.

Poetica se va finaliza cu un moment de expunere in fata publicului, o seara de poezie intr-un cadru primitor si potrivit, alaturi de cunoscuti si invitati, la un ceai. Astfel transmitem mai departe si altora invataturi , dar si pasiunea, dorinta de a spune poezii.

Inscrie-te la curs si intra prin poezie in lumea cuvintelor si a emotiilor asternute in rime, pe hartie.

Prima sedinta este gratuita !!!
Durata cursului: 3 luni(12 sedinte); 1 sedinta (2 ore)/saptamana.
Investitie: 400 lei/luna sau 1.000 lei/3 luni
(25% reducere pentru plata integrala)
Grupele sunt formate din maxim 12 participanti.
Învață să spui poezii !

photo

Sorin Lucaci

Position: Scriitor, Trainer, Actor, Psiholog & PR
Sunt PR si coordonator de evenimente culturale la Editura Herald, psiholog, poet, actor, organizator de tabere educationale pentru elevi. Am iubit poezia si teatrul din adolescenta, dar nu am avut curajul necesar sa dau la IATC, ma simteam ridicol. In urma cu cativa ani am organizat tot felul de mici spectacole de muzica si poezie. Cu ajutorul muzicii si al teatrului, mesajul si emotia lirica ajung mai usor la cititorii si iubitorii de poezie scrisa sau rostita. La Qfeel este locul unde se împlinesc visuri. Este locul unde descoperi jocul și copilul din tine, unde evoluezi cu fiecare zi, cu fiecare pas. Qfeel înseamnă creativitate, curajul de a deveni cea mai bună variantă a ta, înseamnă iubire față de frumos, înseamnă exploatarea propriului potențial și exploatarea acelui teritoriu care se află doar în tine.

Hai să ne cunoaștem! 

Fa primul pas!
Vino la prima ta sedință de dezvoltare personală prin teatru, prin
Qfeel Start
 Atelier Interactiv de autocunoastere si improvizatie.

VREAU la QFEEL START

poezie qfeelpoezie qfeelpoezie qfeel