Dezvoltare personala prin teatru! De ce?

 

Teatrul mai presus de toate, este o reprezentare a adevarului.

Actorii sunt oglinzi ale realitatii, in care orice spectator se poate regasi. Construirea unui personaj incepe de la cunoasterea propriului sine, iar in acelasi timp cunoasterea sinelui devine din ce in ce mai complexa cu fiecare personaj “trait”.

Actorii isi exprima vulnerabiliatea, o traiesc si fac din ea o parada fascinanta de emotie.

In viata vrem sa fim cei mai buni, sa nu fim ridicoli, sa nu fim judecati, interpretati gresit… sa nu gresim in general! Orice esec, cat de mic, este resimtit ca o umilinta din care invatam ca e mai bine sa ne limitam in actiuni.

Nu putem concepe ca o greseala este o modalitate de evolutie! Nu ne permitem sa fim vulerabili. Aici intervine blocajele!

In momentul in care credem ca suntem  puternici pentru ca nu ne manifestam, nu actionam decat in situatia in care stim ca rezultatul va fi unul pozitiv. SI astfel ne limitam! Ne epuizam energia in blocaje, temeri si frustrari.

Revenind la actori, ei isi constientizeaza si accepta vulerabiliatile, greselile, neputintele si le folosesc pentru a descoperi si a intelege in continuare raspunsul la intrebarea Cine Sunt?

De aceea Dezvoltarea Personala este posibila prin Teatru.

Pentru ca iti ofera posibilitatea de a-ti  accepta temerile, de a experimenta stari, emotii, situatii reale prin joc.

Prin joc ajungi sa te cunosti si sa capeti libertatea de a fi TU.

Fii curios si joaca-te! Este cel mai frumos cadou pe care ti-l poti face!