„Cu sala plină”! Sau cum pot își pot uimi părinții, o mână de copii cu vârsta între 4 și 13 ani

„Toți oamenii mari au fost mai întâi copii, dar puțini dintre ei își mai aduc aminte” spunea Antoine de Saint-Exupery. La Qfeel, părinții „redevin” copii, în cadrul orelor deschise de dezvoltare personală prin teatru pentru copii. Spectatori fiind, aceștia au avut șansa să (re)învețe de la proprii lor copii ce este libertatea de exprimare și cât de frumoasă este creativitatea.

Aproximativ 70 de copii cu vârste cuprinse între 4 și 13 ani au fost „actori” pentru o zi. Emoțiile au fost cât carul, mai ceva ca la o premieră la TNB. Dar bucuria jocului, satisfacția propriei munci, fericirea sinceră și simplă, au făcut din copiii – cursanți Qfeel, cei mai puternici actori.

joc de interactiune si atentie

Însă, în mod paradoxal, cele mai mari emoții se pare că le-au avut spectatorii. Părinți, bunici, prieteni și rude au stat cuminți în scaune, fascinați de curajul, veselia și implicarea copiilor.

Totul a fost improvizație pură, prezență și spontaneitate.

Chiar dacă jocurile au mai fost practicate de-a lungul timpului, în fiecare sâmbătă în cadrul cursurilor de dezvoltare personală pentru copii Qfeel, pentru cei mici ora deschisă este mereu cea mai emoționantă ședință de curs, la fel ca o premieră.

De ce?

Pentru că în cadrul acesteia, părintele are șansa de a vedea ce anume se întâmplă cu copilul lui timp de o oră și jumătate în fiecare sâmbătă, șansa de a-și vedea copilul vesel și creativ, fără note și fără ridicări de mână.

Iar uimirea de pe fața părinților este cât se poate de autentică. Își văd copilul și mai dezghețat, și mai jucăuș, și mai atent, și mai creativ, și mai cooperant, de la an la an. Iar noi știm că nimic nu se compară cu mulțumirea unui părinte care își vede copilul cum crește frumos.

curs actorie pentru copii

Iar noi, trainerii Qfeel, asta ne dorim: să sprijinim copiii să crească frumos, prin interacțiune, prin jocuri care provoacă atenția, imaginația, spiritul de echipă și menține bucuria sinceră vie permanent.

Iar la finalul lecției deschise, atunci când vine un părinte și-ți spune despre copilul său că i se pare „din ce în ce mai deschis, mai îndrăzneț, mai atent decât anul trecut”, atunci știi că ești pe drumul cel bun.

Așadar, vrem să mulțumim

  • părinților care au încredere că-și lasă copiii pe mâini bune,
  • copiilor care iubesc sincer tot ceea ce fac și muncesc cu ei înșiși, dar și împreună cu noi pentru a-și menține frumusețea naturală și pentru a deveni atenți la tot ceea ce se întâmplă în jurul lor,
  • și trainerilor care iubesc sincer ceea ce fac.

Fără pasiune și muncă, nimic din toate acestea nu ar fi posibile!

Până anul viitor, când va avea loc următoarea lecție deschisă plină de emoții, vă așteptăm să ne cunoașteți și să creștem copiii frumoși de mâine!

P.S.: Moș Crăciun a fost încântat de copiii noștri și a oferit cadouri dulci, tuturor!

Mai multe poze se regăsesc pe pagina noastră de Facebook – în albumul Crăciun – Lecție deschisă 2017

Echipa Școlii de Teatru Qfeel

improvizatie copii craciun 2017 Qfeel cadouri de craciun pentru copii