Scoala de Teatru Qfeel - Pantomima

Pantomima

Comunicare non-verbala, prin tehnici de pantomima.

Descopera cat de expresiv poate fi corpul tau!

Ai curiozitatea de a vedea cat de multe informatii poti transmite, fara cuvinte?

wave2

Piciorul, mana, umarul, gatul, clavicula, nu sunt doar componentele anatomice ale corpului omenesc.

Ele sunt emitatoare puternice, ce transmit mesaje cu sau fara voia ta. Mesajul este transmis prin trei canale, ce conlucreaza simultan: verbal, non-verbal si paraverbal.

Ei bine, VERBALUL, canalul caruia ii este acordata cea mai multa atentie, ne ajuta in a comunica mesajul doar 7%, restul de 93% fiind distribuite celorlalte doua canale, si anume: NON-VERBAL 55% si PARAVERBAL 38%.

wave21

Asadar, componenta principala este cea non-verbala, aceea pe care, impreuna cu tine, o vom deslusi la cursul de comunicare non-verbala prin tehnici de pantomima.

Ajutati de muzica si miscare, vom transmite emotii si vom povesti, asemeni teatrului non-verbal! La Cursul de Comunicare Non-Verbala inveti sa spui povesti, nu doar cu ajutorul cuvintelor.

Corpul, intodeauna reflecta ceea ce gandim! Limbajul nonverbal este suveran pe taramul comunicarii! Acest curs se adresează OMULUI, indiferent de sex, varsta sau nivel social.

Motricitatea nu este un lux și nici nu este un termen care sa definească doar discipline precum, sportul sau dansul. Ea sta la baza armoniei dintre gest si cuvant!

Cele mai evidente beneficii ale Cursului Comunicare Non-Verbala prin Pantomima:

te eliberezi

Eliberezi tensiuni acumulate in corp

lasi energia sa curga

Lasi energia sa curga prin corpul tau

dezvolti capacitatea de concentrare

Dezvolti capacitatea de concentrare si implicare

Dezvolti expresivitate corporala2

Dezvolti expresivitate corporala

Imbunatatesti abilitațile de comunicare nonverbala

Imbunatatesti abilitațile de comunicare nonverbala

Transmiti mesaje cu emotie

Transmiti mesaje cu emotie, fara cuvinte

wave2

Intra si tu in randul celor care se bucura si cresc la Qfeel!

Exista posibilitatea de a continua cursurile la un nivel mai avansat participand la cursul PANTOMIMA 2.

Durata cursului:3 luni (12 sedinte);1 sedinta/saptamana.

Cursul are loc in timpul saptamanii.
Orar Bucuresti: 19:00-21:00 – 2h


Investitie:
● 420 RON/luna sau 1260 RON/3 luni
● 1050 RON la plata integrala pe cele 3 luni (beneficiezi de reducere de 210 RON)


Rezervarea locului la curs se face achitand taxa, folosind una din modalitatile de plata:
– Plata cash / card direct la sediul Qfeel
– Prin transfer bancar (detalii pe email)
– *Doar pentru Bucuresti – Online, de pe platforma MyStage (se adauga comision Mystage)
Trimite formularul de inscriere si vei fi contactat de echipa Qfeel pentru mai multe detalii.

wave21

Testimoniale

 • Eduard Ceacar testimonial
  Eduard Emilian Ceacar
  Mă numesc... Îți spun eu la sfârșit cum mă numesc. Citește tot și ajungi și acolo. 😊 Dacă nu ai nimic de spus, mergi la cursul de pantomimă al lui Bogdan Durlicioiu. La Qfeel. Vei învăța să spui totul fără să scoți un cuvânt. Dacă te consideri antitalent, mergi la pantomimă, vei realiza că ești mai talentat decât ai visat vreodată. Cursul nu e doar de pantomimă, s-ar numi mai bine "Curs de exprimare nonverbală" și poate fi inclus fără rezerve la orice curs de dezvoltare personală. Ar trebui și în școli să existe așa ceva, ar facilita comunicarea pentru toți. Conform Wikipedia: " Limbajul trupului este o formă de comunicare non-verbală mentală și fizică a omului, constând din poziția corpului, gesturi, expresia facială și mișcarea ochilor. Trimiterea și interpretarea acestor semnale se face aproape în întregime în subconștient. James Borg spunea că limbajul omenesc constă din 93 la sută în comunicare non-verbală, în timp ce doar 7% din comunicare este formată din cuvinte". Dacă nu crezi cele de mai sus, stai puțin să reflectezi asupra celor spuse. De câte ori nu te-ai făcut înțeles pentru că aveai un mesaj cu o atitudine (corporală) diferită de ceea ce doreai să comunici? De câte ori ai "citit" la interlocutori o altă poveste decât cea pe care o auzeai? Nu ai fi interesat să înveți să îți controlezi (să devii mai conștient de) stările pe care le transmiți prin graiul nonverbal? Am făcut cunoștință cu pantomima acum vreo opt ani și regret că nu am continuat de atunci. Am făcut o pauză lungă până să revin la această pasiune. Am învățat multe la acest curs, cel mai important e că ești mereu la un pas de limită, de multe ori pasul fiind dincolo de ce credeai că ești sau poți face. Da, la curs asta faci: te joci, experimentezi, te lași în voia emoțiilor și a ideilor și le dai viață. Înveți prin trăirile tale dar și ale colegilor și îți impingi limitele, înveți să trăiești ceea ce simți, să simți ceea ce trăiești. Capeți încredere în tine, ești sprijinit și încurajat să te manifești, să fii autentic, fără artificii. Mulțumesc Bogdan, mulțumesc și mie că mi-am permis sa fac acest curs. Pentru că merit, pentru că merită. Mulțumesc de citire!
 • Smaranda Radoi testimonial
  Smaranda Radoi
  Acum câteva luni îmi era frică de pantomimă. Aveam o reprezentare a ei pe care eram foarte sigură. Credeam că știu despre ce e vorba sau îmi spuneam mie însămi că știu. Îmi imaginam statui vivante și oameni vopsiți pe față, parte dintr-un eseu care se dorește intelectual și inaccesibil. Consideram pantomima un moft. Dar ca întotdeauna, unul dintre înaripații logoreici mereu prezenți pe umerii mei m-a întrebat - "Și dacă te înșeli?!" Așa că am zis să verific… De-asta și pentru că la Oratorie era prea mare înghesuială. Cursul a început cu încălzirea, adică o suită de mișcări și posturi care mi-au activat simțul ridicolului și care m-au dus în punctul în care nu știam în ce situație aș fi mai ridicolă, dacă aș rămâne sau dacă aș pleca. În realitate, nu de ridicol îmi era mie frică, ci de corpul meu. Îmi era frică să îl las să fie văzut, să îl las să se exprime, îmi era frică să mă uit la el. După aceste câteva luni, îmi este frică în continuare, dar nu de corpul meu. În aceste luni, am înțeles că nu corpul este cel pe care îl dezvălui, ci eu sunt cea pe care o dezvălui, de fapt. Eu, ca ființă, cu toată structura mea fizică, emoțională și mentală. Poate sună prețios, dar cred că, pe undeva, cu toții visăm la asta - să fim văzuți, să fim înțeleși, să ne arătăm așa cum suntem, să îi facem pe ceilalți măcar o dată, măcar pentru câteva clipe, să vadă lumea prin ochii noștri. Dar în același timp ne este și frică de asta. Al dracului de frică... E puțin spus că m-am îndrăgostit de pantomimă. Aș putea spune că este slăbiciunea mea sau iubirea mea ascunsă. Este un ceva pe care îl iubesc în secret, mult prea timidă ca să mă pot apropia. Este un ceva cu care simt o conexiune numai de mine știută. Este ca muzica fără cuvinte, pe care cu toții o auzim, dar fiecare în felul lui. Este privirea în care numai eu știu ce văd. Este enigma pe care nu voi ști niciodată dacă am descifrat-o, dar la care mă voi întoarce mereu, dornică de a-i da noi sensuri și de a experimenta prin ea noi stări. Este acel limbaj prin care îl văd pe celălalt și care îmi permite să văd lumea prin ochii lui și prin care mă dezvălui la rându-mi, atât celorlalți, cât și mie însămi. Smaranda
 • Geanina Culea testimonial
  Geanina Culea
  A trecut ceva timp de când am terminat primul modul al cursului de pantomima, iar de atunci ma gândesc frecvent la felul în care s-a desfășurat. In mintea mea, reiau orele parcurse (de la ultima spre prima) și privesc exercitiile din mansarda. Cata aglomerație de stari intr-un curs căruia încă nu i-am definitivat descrierea..... Pantomima pentru mine înseamnă surprindere, profunzime, emoție, dificultate, amuzament pana la fălci amorțite (și ale mele sunt generoase), sinceritate și mereu puncte de suspensie. Scriind mesajul acesta mi-a venit în gând cubul rubik....cursul de pantomima este un cub rubik, care poate arata bine și poate fi fascinant chiar și cu imagina de ansamblu nerezolvata....te detrmina la a vedea cât de complex e un singur pixel. Încerc sa nu ma lungesc și sa inchei mesajul prin a spune ca îți mulțumesc pentru felul în care ai reușit sa interacționezi cu grupul, dar și cu fiecare din noi (individual) Ți se simte pasiunea pentru munca depusa și sper din suflet sa îți păstrezi naturalețea cu care defilezi. Multe îmbrățișari!!!!!!   Geanina Culea
 • Sabin Lefter testimonial
  Sabin Lefter
  Am venit la cursul de Pantomima 1 cu un obiectiv clar de a-mi imbunatati mobilitatea si coordonarea, gandind ca in dezvoltarea mea personala acestea fiind capitolele unde aveam serios de lucru. De la prima lectie mi-am dat seama ca va fi mai mult de atat. S-au intamplat lucruri pe care nu le-am anticipat, schimbari interioare pe care nu le-as fi pus in legatura cu miscarea si exercitiile din cadrul cursului. Dupa frustrarea initiala de a-mi constientiza deficientele pe partea de miscare, am realizat ca pot suplini prin vointa si munca lipsa aptitudinilor intr-un domeniu care pentru mine nu a fost niciodata prioritar. In plus, dupa munca zilnica cu mine insumi am constatat la finalul cursului, ca exersarea miscarii mi-a adus putina naturalete si dezinvoltura, eu fiind inainte un fel de robot in ale miscarii. Pana si partea cursului pe care o consideram cea mai putin importanta, incalzirea, mi-a dovedit potentialul nebanuit al unor exercitii simple pe care le-as fi categorisit ca fiind 'stretching'. Odata cu incalzirea a venit relaxarea musculara si psihologica, care m-a ajutat sa particip la jocurile si exercitiile fara rigiditatea si autocritica caracteristice. Pe parcurs, un alt efect extraordinar a fost imbunatatirea starii mele psihice, am devenit mai vesel si mai optimist. Am realizat ca sunt mai puternic fizic decat credeam, mai mobil si mai capabil sa fac lucruri pe care inainte le-as fi considerat tinte prea indepartate pentru mine. Din discutiile pe care le-am purtat cu Bogdan Durlicioiu, trainerul de Pantomima am realizat importanta pregatirii interioare, psihologice in cadrul realizarii unor scenete de pantomima. Atitudinea lui relaxata, atentia acordata fiecaruia, efortul lui de a ne arata si de a ne face sa intelegem lucruri referitoare la deschiderea necesara pregatirii unor momente de pantomima, m-au facut sa indragesc acest curs mai mult decat alte cursuri la care am participat. Terminand cursul de Pantomima 1, singurul meu regret a fost ca s-a terminat asa repede. Totusi, din fericire exista si o continuare la povestea frumoasa inceputa la Qfeel: cursul de Pantomima 2, la care m-am inscris.   Sabin Lefter
Contact